Kilombo Festival

17.−19.8.2018 Kalasatama, Helsinki

Kilombo Festival on ensimmäinen Afrikan ja afrodiasporan musiikkiin ja tanssitaiteeseen keskittyvä kulttuurifestivaali Helsingissä

Kilombo Festival is the first cultural festival in Helsinki specializing in African and Afrodiasporan music and dance art

Kilombo -Afrikan ja afrodiasporan kulttuurifestivaali Helsingissä

Tiedote 4.8.2016. Vapaa julkaistavaksi heti.

Helsingissä 19.-21.8. jo kolmatta kertaa järjestettävä Kilombo Festival tarjoaa mahdollisuuden tempautua mukaan Afrikan ja afrodiasporan kulttuurien rytmeihin ja tansseihin.

Kilombo Festival tunnetaan monipuolisesta ja laadukkaasta työpajatarjonnastaan. Tänä vuonna on haluttu nostaa esille erityisesti Suomessa asuvia, kuubalaisten ja guinealaisten tanssien ja musiikin parissa työskenteleviä artisteja ja opettajia. Kaikille avoimet työpajat pidetään pääosin Esitystaiteen keskuksessa Suvilahdessa.

Festivaalin kansainvälinen artistivieras on kuubalaissyntyinen laulaja ja tanssija Martha Galarraga, joka on yksi valovoimaisimmista afrokuubalaisten tanssien ja musiikin opettajista ja esiintyjistä niin kotimaassaan kuin Euroopassa. Hän on esiintynyt mm. Grammy-ehdokas Omar Sosan yhtyeessä ja toiminut Kuuban Conjunto Folklórico Nacionalin solistina. Galarraga opettaa tanssia ja laulua Kilombon työpajoissa ja esiintyy festivaaliklubilla Tiempo Habanan solistivieraana.

Festivaaliviikonlopun käynnistää perjantaina 19.8.  Afrojazz Clubin kanssa yhteistyössä järjestettävä avajaisklubiklubi Storyvillessa. Afrojazz Club goes KILOMBO -klubin pääesiintyjänä on helsinkiläinen salsayhtye Tiempo Habana (Suomi/Kuuba) feat. Martha Galarraga. Sitä ennen klubiyleisöä lämmittelee länsiafrikkalaisin rytmein suomalais-afrikkalainen Mande Maja Band (Suomi/Mali/Burkina Faso/Senegal). Klubitunnelmaan voi virittäytyä Storyvillen terassilla laulaja-trubaduuri Djomba Kouroumaa (Guinea) kuunnellen. Levyjä pyörittää pikkutunneille asti Balkan Fever -klubeista tunnettu DJ Borzin.

Lauantaina 13.6. festivaalin tukikohdassa Esitystaiteen keskuksessa vietetään Rumba & Doundoumba –juhlia: luvassa on elävää musiikkia, tanssia ja jamit kuubalaiseen ja guinealaiseen tyyliin.

Lauantaista sunnuntaihin värikkäässä Kilombo-basaarissa on myynnissä festivaalin henkeen sopivia koruja, asusteita ym. kiinnostavaa. Lisäksi tarjolla on tietoa afrikkalaisten ja afrodiasporan kulttuurien parissa toimivien yhdistysten ja ryhmien toiminnasta. Basaarin yhteydessä toimii myös festivaaliravintola Kilombo Kitchen, joka tarjoilee länsiafrikkalaisen keittiön herkkuja koko päivän.

Kilombo Festivalin tavoitteena on parantaa marginaalisten afrokulttuurien tunnettavuutta ja arvostusta sekä edistää muusikoiden ja tanssitaiteilijoiden työllistymistä Suomessa. Monikulttuurinen tapahtuma toimii kohtaamispaikkana kaikille afrikkalaisista ja afrodiasporan kulttuureista kiinnostuneille, ja luo mahdollisuuksia verkostoitumiseen alan toimijoiden – niin ammattilaisten kuin harrastajien – kesken.

Kilombo Festival järjestetään yhteistyössä Kulttuuriyhdistys Tambor Vivo ry:n kanssa. Tapahtumaa tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja MES – Musiikinedistämissäätiö.

 

Festivaalin nettisivu: www.kilombofestival.com

Facebook: www.facebook.com/kilombofestivaali

Kilombo -traileri: https://www.youtube.com/watch?v=m1s9pkkmvpc

 

Kuvat lehdistölle:

http://www.kilombofestival.com/press

 

Yhteystiedot:

kilombo@kilombofestival.com

Annina Tuhkunen 050 3641787

Eleonora Lundell 050 5543492

 

Kilombo Festival 2018